Cariere ABM

Parteneri ABM

Pas cu pas
  Persuasiune,  un  pas  in  plus  pentru  cel  ce  o  adopta

De cate ori nu ni s-a intamplat sa ne lasam influentati atat de mass-media cat si de cei din jurul nostru in adoptarea unei decizii?
 
Am putea sa ridicam cateva semene de intrebare asupra unor hotarari pe care le-am luat fara sa avem argumente sau fara sa fie necesar.
 
Unul dintre raspunsurile care vizeaza acest lucru ar putea fi influenta persuasiva ce o lanseaza explozia mass-media asupra noastra. De cele mai multe ori, reclamele sau spoturile publicitare au un procent foarte ridicat in a ne influenta asupra unor pareri personale. Prin repearea constanta si prin mesajul intens asigurate de publicitate, unele lucruri, considerate anodine din cauze evidente, ajung sa obtina un grad ridicat de necesitate in actiunile zilnice.
 
De exemplu, publicitatea impune achizitia unui anumit bun indiferent daca ne este util sau nu; evident ca alegerea depinde doar de continutul real al nevoii pe care o detinem. O reclama pentru un anumit brand lasa impresia ca te vei simti mai important, mai respecatat daca adopti o tinuta semnata de marca respective.
 
De asemenea, persuasiunea media manipuleaza  prin mijloace specifice, lasand impresia ca decizia ne apartine, dar nu face decat sa castige pareri induse si influentate in mod tacit .
 
Binenteles ca nu trebuie sa privim radical problema, dar este bine sa analizam logic argumentele , iar parerile contradictorii sunt cele mai potrivite pentru o alegere reala.
 
Sigur ca nu toate sfaturile sau reclamele sunt negativ manipulatoare si de aceea este bine sa tragem niste concluzii benefice pentru viata de zi cu zi; prin exemplul transpus -media- producatorii obtin ceea ce doresc de la public, respectiv cumparatori, astfel repetarea constanta si intensive a unei idei ne poate ajuta sa ajungem la rezultatul dorit.
 
 Poate ca trebuie sa il convingem pe seful nostru ca avem un plan bun de pus in aplicare in ceea ce priveste dezvoltarea de ansamblu a firmei, este posibil ca planul sa nu fie apreciat la juta lui valoare inca de la prima expunere, este normal sa existe pareri care sa ne contrazica total ideea; cu atat mai bine, avem ocazia de a sublinia mai mult punctele forte si odata cu aceasta interlocutorii vor puncta inca o data avantajele planului. Astfel, insistand,  trebuie sa includem ideea reformulta, deoarece este important cum prezinti si sub ce forma iti expui parerea.
 
In al doilea rand, modul in care apelam la o persoana pe care vrem sa o determinam sa ne faca o favoare trebuie sa fie destul de bine pus la punct.
 
Concluzia, este mai important cum spui un lucru decat idea de abordare in ansamblu; uneori trebuie sa apelam si la legaturile interpersonale pentru a determina pe cineva sa aibe idei in concordanta cu noi; trebuie sa invatam din reclame, persuasiunea este intr-un fel cheia managementului-deschide multe oportunitati.
 
Cel mai important este ca nu trebuie sa luam ca atare un lucru numai fiindca este prezentat frumos, intrebarile sunt necesare in fundamentarea unei decizii. Trebuie sa invatam din “insistenta” reclamelor, uneori ajuta!
 
Fiti perseverenti si persuasivi in acelasi timp, expuneti-va ideile pe intelesul tuturor, astfel mesajul va fi mult mai bine perceput de catre toti ascultatorii…Andra Cobuz , Content Manager   [2007-02-06]
Salveaza articolul | Recomanda unui prieten
Bugetul  unui  grant    element  de  rascruce Grantul  –  construirea  unui  proiect  de  finantare   Grantul    de  la  idee  la  realizare Un  razboi  numit  marketing PAS  CU  PAS |    

Login Membri
User
Pass
Inscriere

Newsletter
Email

Cautacauta cu google        Despre BOS       ABM Community       Parteneri       Harta Site       Contact 

© ABM Community 2004/5/6/7, Toate drepturile rezervate | IE 5, 800x600, 16b | JScript, PHP, MySQL | powered by xilviu