Cariere ABM

Parteneri ABM

Planificare carierei
  Incepe  prin  a  fi  voluntar  -  The  "After-Event"

Incepe prin a fi voluntar

 

De unde incepe totul...

 

Unii dintre noi cred cu tarie ca nu iti poti alege singur drumul in viata deoarece totul este subsumat hazardului. Altii insa se autoeduca in meseria de croitor al propriului destin. Care este insa alegerea cea mai fericita? A fi ca.. unii.. sau ca altii.. sau a nu fi deloc.

Informatia este ceea ce uneste insa ambele tabere iar accesul la aceasta direct din experienta celor deja implicati intr-un anumit domeniu reprezinta primul pas in a ne determina modul de a actiona.

 

Marti, 17 octombrie, Sala Agir a gazduit debate-ul BOS Incepe prin a fi voluntar. Timp de doua ore invitatii de seama, Leslie Hawke, Dragos Dehelean si Lucian Mandruta, au incercat sa ofere raspunsuri posibile la intrebarea Cum poate voluntariatul sa ne ajute in cariera viitoare?

 

Din postura de moderator, Lucian Mandruta a avut placerea de a  deschide dezbaterea printr-o scurta referire atat la traseul istoric al Voluntariatului cat si la experienta proprie dobandita ca voluntar. Nota de inceput ridicata de acesta a stat sub semnul contrar Voluntariatului, Mandruta pledand ab initio pentru Individualism si importul ideii americane de Voluntariat.

 

La randul sau, Leslie Hawke a vorbit despre modul in care voluntariatul a devenit in viata sa nu o intamplare, ci o modalitate de a alege cum sa-ti petreci util timpul. Nenumaratele sanse de a lucra ca voluntar in SUA precum si cariera pe care o realizeaza in cadrul Asociatiei Ovidiu Rom au dus-o la aceeasi concluzie: nu este important unde activezi ca voluntar, ci experienta pe care o acumulezi in cadrul acelei organizatii. De asemenea, Leslie Hawke a afirmat necesitatea de implicare in astfel de activitati deoarece ONG –urile sunt bune metode pentru testarea limitelor umane. Un exemplu personal a constat in modalitatea in care, ca voluntar, a reusit sa treaca peste teama de a realiza cold calls si dobandirea unei detasari profesionale.

 

In completare, Dragos Dehelean a motivat alegerea Voluntariatului prin cateva beneficii esentiale. A lucra intr-un ONG ofera sansa de a intelege o realitate profunda a ideii de organizatie si a modului in care aceasta functioneaza, acel know-how care se dobandeste asemeni mersului pe bicicleta – prin exercitiu. Intr-o alta ordine de idei, ca voluntar se deprinde cu facilitate modul de a gandi insiruiri de activitati in vederea realizarii unui proiect, toleranta fata de ceilalti, managementul timpului, abilitatile de comunicare interpersonala etc. Facultatea, a subliniat Dragos Dehelean,  este un timp ideal pentru alegerea unui astfel de antrenament inaintea marii provocari. Ca voluntar exista sansa atat de a simula modul de lucru dintr-o companie reala precum si de a dobandi experienta inaintea aplicarii pentru un job platit.

 

Nota finala a debate-ului a subliniat importanta Voluntariatului pentru o cariera profesionala. In acelasi spirit de moderator, Lucian Mandruta a tinut sa puncteze importanta Voluntariatului in pregatirea pentru un business de viitor – CSR – Corporate Social Responsability. Cuvantul de final i-a apartinut lui Andrei Gaman, Presedinte BOS, care a lansat o invitatie deschisa studentilor prezenti la a reflecta asupra sloganului Incepe prin a fi voluntar!

 

 

"Incepe prin a fi voluntar" in fotografii

Invitatii debate-ului Invitatii debate-ului 2 Luiza Puchiu, Leslie Hawke, Dragos Dehelean, Lucian Mandruta, Andrei Gaman Leslie Hawke si Asociatia Ovidiu Rom Invitatii debate-ului 3
Lucian Mandruta in deschiderea debate-ului Participanti Participanti 2 Echipa BOS 2006 BOS logo
Carmen  Paguba,  Content  Manager  BOS  [2006-10-24]
Salveaza articolul | Recomanda unui prieten
"When  the  student  is  ready,    the  teacher  will  appear" Incepe  prin  a  fi  voluntar Cum  sa  obtinem  jobul  dorit? A  deschide  sau  nu  propria  ta  afacere   Avantaje  si  dezavantaje  in  demararea  propriei  afaceri |    

Login Membri
User
Pass
Inscriere

Newsletter
Email

Cautacauta cu google        Despre BOS       ABM Community       Parteneri       Harta Site       Contact 

© ABM Community 2004/5/6/7, Toate drepturile rezervate | IE 5, 800x600, 16b | JScript, PHP, MySQL | powered by xilviu